Trøblete sesong for Ørjan Kjeldsli

Her er en årsrapport fra Ørjan Kjeldsli på løpesesongen.

2019-08-05
elias.gronning@gmail.com

Trøblete 2019 sesong

Her kommer en liten rapport om året så langÅrets løpssesong er godt i gang, men av noen ukjente grunner har de store resultatene latt vente på seg. Jeg startet med løping i 2012, og siden dette har jeg tatt nye steg for hvert år. Sesongen 2019 skulle imidlertid by på uventede problemer.

Mars
vinteren 2018/2019 ble svært god. Jeg fikk en god treningsperiode i Tenerife i Januar, og økte treningsdosene fra 10 til 11mil i snitt i uka fra nyttår. Med dette, presterte jeg jevnt på et noe høyere nivå enn vinteren 2017/2018. Jeg satte også innendørsrekord på 3000m i februar i år med 3 sekunder (8.26). Derfor var det med stor spenning jeg og en gjeng trøndere tok turen til Haag, for å løpe halvmaraton i mars. Målet var å løpe raskere enn i fjor i samme løp. pers, og en tid godt under 67 minutter skulle være innenfor rekkevidde. Dessverre fikk vi beskjed på morgenen, på selve løpsdagen om at løpet ble avlyst pga. sterk vind og regn. Dette var kjipe greier, og fokuset ble flyttet over på gateløp og baneløpene fra og med april.

April/ Mai
I april startet problematikken. Jeg begynte plutselig å føle meg tyngre på trening, kroppen responderte ikke. Jeg roet ned på mengde og intensitet, uten nevneverdig økt godfølelse. I april/mai løp jeg to ulike 5km gateløp i Trondheim. Tordenskioldløpet og trønderjogg. Begge endte riktignok med seier, men følelsen av å løpe med raske bein var borte. Tiden ble ca. 20-30 sekunder svakere enn antatt, og et godt stykke unna gatepers. Løsningen ble å kontakte lege. I starten av juni fikk jeg påvist allergi, noe jeg også selv antok kunne være noe av problemet. Jeg startet med allergimedisin uten snarlig effekt. Hele april-mai-juni begynte å forsvinne uten at formen bedret seg.
Sommeruniversiade (Student- OL)
Med bakgrunn i gode fjorårsresultater kvalifiserte jeg meg til mitt første internasjonale løp for Norge. Dette i student-OL i Napoli i midten av juli. Jeg så fram til å kunne løpe 5000m med flagget på brystet for første gang. Det hastet imidlertid å komme i form.

Juni
I juni merket jeg tidvis at formen bedret seg. Jeg fikk også løpt et par gode løp, deriblant 30.49 på 10km gateløp i Sverige, 3.59 på 1500m (1sek bak pers) og løyperekord/pers i et motbakkeløp i Trøndelag. Likevel bar de fleste økter preg av stinne bein og høy puls.

Juli
Avreisen til Napoli nærmet seg uten bedring av form. Jeg innså at toget gikk for mitt vedkommende. Noen dager før, tok jeg valget å stå av det som potensielt kunne blitt mitt livs høydepunkt. Uten løpsform ville turen imidlertid blitt både tung og ødeleggende for den videre satsningen. Valget var enkelt, men likevel blytungt. Jeg er likevel innstilt på å gjøre jobben, slik at det kommer nye sjanser i fremtiden!
I skrivende stund er datoen 27. juli. Om en uke pågår NM i Hamar, sesongens høydepunkt. Jeg løper imidlertid fortsatt med håndbrekket på, og står derfor over 5000m og 10 000metern. Legene sliter med å finne årsak til formsvikten, men det føles ut som konstant melkesyre/stølhet i beina kombinert med en konstant liten forkjølelse. Sesongen har gått under forventningene, men jeg håper å finne ut av kroppen, slik at jeg får løpt noen gode løp i høst. Jeg håper å få med meg 10km gateløp under hytteplanmila 19. Oktober, og trent med lettere bein utover høsten. Forhåpentligvis blir neste sesong i andre enden av skalaen.

Nå venter undersøkelser hos idrettsleger i Granåsen i august. Forhåpentligvis klarer de å finne ut av problematikken. Jeg satser på at det løsner snarlig, slik at jeg og dere som har støttet meg får noe å glede dere over. Jeg kommer sterkere tilbake!

Kalender

September
MTOTFLS
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket