ÅPNING AV NYE STADSBYGD BANEN

Mandag 13/9 hadde vi åpning av den nye flotte kunstgressbanen vår og den nye treningsparken. 

En fin kveld med mange fine taler fra prosjektgruppene og flere av våre hovedsponsorer.

2021-09-15
knutask@online.no
 
 

 

Stadsbygd IL er stolte over å ha fått nytt miljøvennlig banedekke, treningspark, ballnett bak målet på sørenden og snart 2 stk. 3'er baner på stadionanlegget vårt. Det ble en fin ramme rundt arrangementet med gratis kake til alle, påfølgende Stadsbygd J13 kamp mot Byåsen 2 (seier 2-1) og damekamp, Stadsbygd mot Flatås. Det ble rett og slett en fin og underholdende kveld i flomlys og god stemning. 

 

 

Dagens talere var Knut Einar Askim, leder for Stadsbygd IL, som orienterte litt om all aktiviteten som er lagt ned i sommer. Dette hadde ikke vært mulig uten den store medlemsmassen vi har. Alle de ildsjelene som jobber for å skape aktivitet, alle de som gang etter gang møter opp på dugnad og som bidrar med å vedlikeholde, reparere og bygge nye fasiliteter for idrettslaget. Og sist men ikke minst takker vi våre skiltsponsorer en overaskende sponsor med et betydelig beløp til banedekke prosjektet, WIBE-Eiendom AS og våre fantastiske hovedsponsorer: Stadsbygd SparebankITABRissa Kraftlag og Bunnpris Stadsbygd. SIL benytter også anledningen til å rose de pensjonistene som står på for laget og som i disse tider skifter kledning, takrenner og maler garasjen på stadion på dugnad. Her har også VS-bygg vært en god sponsor.

Kristoffer Fjeldvær leder for banegruppa, har ledet arbeidet med utvelgelse av av dekketype og styrt prosjektet sammen med Frode Blålid, Kristin Kirkemyr Nilsen og Sigbjørn Oldren. Med seg til å styre dugnadsarbeidet hadde de Norvald Grønning og Stian Osen som styrte det praktiske til 20 i stil. En helt fantastisk innsats av de, og alle dere som har bidratt på dugnaden i ferietiden. Kristoffer orienterte rundt prosessen med å skifte dekket, da tidligere dekke nå var 15 år gammelt, hardt og vondt å spille på. Valget falt på et dekke med dempepad med miljøvennlig innfyll. Prosessen rundt å finne den løsningen som ga beste spillegenskaper blie gjort ved å sende en gruppe spillere for å teste ulike alterantiver. Valget av dekke ble etterhvert enkelt da testgruppen mente den beste dekke å spille på, også var det alternaltivet som var rimeligst i pris. Total ramme for prosjektet er inkludert 400 m2 kunstgress til 3èr baner bak den ene målet, er 3,9 mill.

 

Neste taler ut var Elisabeth Fætten Schei, som hadde et innlegg på vegne av FAU som har ledet arbeidet med etablering av treningsparken i sørenden av stadion, her er det Thomas Bergo, Ebbe C Brødreskift og Frank Kasseth som har vært i en styringsgruppe, med tett dialog med anleggsgruppa og FAU. Denne gruppen har ledet alt fra tidligfase arbeid, til praktisk gjennomføring og dugnader. Her har det også vært stor oppslutning fra mange på dugnad, og ekstra moro at så mange ungdommer har bidratt flittig. Totalt er det lagt ned over 400 timer med dugnad. Treningsparken finansieres med tippemidler (nærmiljøanlegg) med 300.000,-. Stadsbygd Skole med 50.000,-, Stadsbygd Sparebank med 35.000,- hvorav de sis 10.000,- kom som en overaskelse fra Stadsbygd Sparebank under åpningen, da det hadde kommet de for orde at det manglet noen fallmatter for å fullføre parken. Stadsbygd Sanintesforening med 22.000,-.FAU med 15.000,-. Kostnadsrammen her er ca. 600.000,-. Dette er et stort løft for stadionanlegget. Elisabeth er også leder for Stadsbygd Bygdeutvilking og presiserte på vegne av de, at den jobben som er lagt ned på banen i sommer og den jobben Stadsbygd IL legger ned for bygda, virkelig bidrar til utvilking og gjøre Stadsbygd til et mer attraktivt sted å bo.

Det var også veldig hyggelig at de fleste av våre hovedsponsorer var til stede og ville si noen ord.

Egil Hammer fra Stadsbygd Sparebank hadde en flott tale og skrøt av dugnadsånden i Stadsbygd IL og hos Staværingan generelt. Idrettslaget har fått et supert anlegg som nå begynner å bli komplett, stor fin Stadsbygd Sparebankhall, ny friidrettsbane, flunkende ny fotballbane og om noen dager også 2 3’er baner bak målet her borte for de aller minste. Og i samarbeid med FAU ved skolen er det også anlagt en splitter ny treningspark. Dette komplette anlegget kan brukes av alle, både til organisert idrett, til uorganisert idrett og ikke minst også av skolen både i friminutter og i gym-timer. Stadsbygd IL er driftig med sine mange anlegg både her nede i bygda og oppe i Granlund med skianlegget. Mange prosjekter har blitt gjennomført oppigjennom årene og det er godt å se at laget er så godt drevet, også med alle disse større prosjektene. Han forteller at økonomien i laget er god og det er ryddig styring av idrettslaget både i den vanlige driften med aktivitetene og også på anleggssiden.
Stadsbygd Sparebank har «i alle år» vært med som samarbeidspartner og sponsor til Stadsbygd IL og også bidratt med betydelige midler i de forskjellige prosjektene som er gjennomført. Og det er nettopp dette vi lokalbankene er tuftet på, de har ikke rike eiere som sitter rundt omkring i Norge eller kanskje også i andre land som vi må sende overskuddet til. Sparebankene er satt opp sånn at det er dere som er kunder som er eiere av banken. Derfor er det viktig for de å gi tilbake til lokalsamfunnet av overskuddet slik at verdiene som skapes her i lokalsamfunnet også blir spyttet tilbake inn her lokalt. De har trua på at «kortreist pæng» er fornuftig og bra og har bare positive erfaringer med Stadsbygd Idrettslag, og vi følger med hvor godt dette idrettslaget drives og hvor mye aktivitet som skapes for barn og unge. Det er ingen tvil om at idrettslaget beriker bygda og lokalsamfunnet. Tidligere i år har styret i banken gitt en gave på 50.000 som er øremerket det neste mulige prosjektet for idrettslaget – nemlig en tribune her ved fotballbanen. 
Det var ekstra hyggelig da Egil overakte en sjekk på 350.000,- til baneprosjektet :-) Banken er allerede med på å finansiere kunstgressdekke med et lån ifm at kjøpet av dekket og arbeidet må betales nå før tippemidlene kommer til utbetaling. 

ITAB ved Robert Selbekk var neste ut og han som Orkdaling, har også lagt merke til den sterke dugnadsånden på bygda. Han var imponert over at Stadsbygd IL ikke er redde for å satse, tenke stort og ser som resulatat av dette at vi får flotte anlegg som fører med seg stor aktivitet og ikke minst gjør det mer attraktivt å fa tak i gode samarbeidspartnere og sponsorer. ITAB sponser også prosjektet med 50.000,- og har i tillegg stilt utstyr, truck og folk til disposisjon i tider og utide.

Siste taler for dagen var Kristian Lyng Jørgensen fra Rissa Kraftlag. Som Vanværing var det akstra stas og få slik skryt av en Vanværing. RK verdsetter også den store dugnadsinnsatsen som legges ned fra Stadsbygd IL. Når egeninnsatsen er såpass stor, så er det enklere å bidra med sponsormidler. RK som er organisert som et samvirkeforetak har visjon at de skal være en generator i lokalsamfunnet og overskuddet går tilbake til lokalmiljøet i form av sponsormidler, infrastruktur, næringsutvikling, bolyst og lokal verdiskaping. De tror at gode idrettsanlegg generer mer aktivitet blant barn og unge, og det er noe RK vil bidra til! RK håper at bidragene fra de lokale aktørene gir den effekten at lokalbefolkningen og Stadsbygd IL vil fortsette å tenke utvikling av sine anlegg og legge ned nye dugnadstimer. Da har Stadsbygd IL RK i ryggen!

 

Alle ønsker Stadsbygd IL lykke til med videre drift og nye spennede prosjekter. Er det noe som er helt sikkert er det at mer dugnad og flere nye prosjekter blir det i åra som kommer også.

 

Vi oppfordrer alle til å kjøpe en andel eller flere på det nye banedekket. Både privatpersoner og bedrifter får navnet sitt på arenaplakater ved banen. Merk derfor innbetalingen tydelig med det navnet som skal stå på plakaten.

Pris for én andel er:
Privatpersoner:  kr. 500,- pr. andel
Bedrifter             kr. 1000,- pr. andel
Din andel kan betales ved innbetaling til 4336.15.99129 eller vippses til nr. 115268. Innbetaling til kontonummer er å foretrekke, da vil hele beløpet gå til SIL.
Les mer om dette her: https://www.stadsbygd.no/Stadsbygd-IL.html?actions=158:content&idc=250

 

Les også Fosna Folkets sak om åpningen.

Mvh.

Stadsbygd IL

Kalender

Oktober
MTOTFLS
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket